måndag, december 01, 2008

Topp 5 julfilmer

Såhär i juletider är det extra mysigt att titta på högtidsenliga filmer och jag satt häromdagen och funderade ut vilka som är mina absoluta julfilmer och resultatet förljer nedan:

5: Ensam Hemma (Home Alone)
Filmen handlar om 8-årige Kevin McCallister (spelad av Macaulay Culkin) som blir kvarglömd hemma när övriga familjen åkt på semester till Frankrike över jul. Under tiden de är borta kommer det två klumpiga inbrottstjuvar, Marv och Herry. Kevin får själv försöka se till så att deras inbrottsförsök misslyckas. Men Kevin är smart - och svår att lura.

4: Die Hard 2
På julaftonskvällen sitter polisen John McClane (Bruce Willis) på en internationell flygplats och väntar på sin frus flygplan när plötsligt en grupp terrorister intar flygplatsen. Terroristerna är ett gäng avhoppade kommandosoldater som kommit för att rädda en knarkkung undan rättvisan. De har tänkt på allt, utom en sak: John McClane! John McClanes julafton ser återigen ut att bli förstörd i uppföljaren på Die Hard.

3: Ett päron till farsa firar jul (Christmas Vacation)
Detta är den tredje filmen i serien om familjen Griswold och deras misslyckade semesterfiranden. I denna film ska familjen stanna hemma och fira jul tillsammans, något som är lättare sagt än gjort. För att få igång det perfekta julfirandet har han bjudit in familjemedlemmar från alla håll och kanter, men när objudna släktingar börjar komma går julfirandet utför.

2: Sunes Jul - Hela serien
Nåja, kanske inte en direkt julfim men ack så rolig julkalender där manuset bygger på Anders Jacobsson och Sören Olssons barnboksfigur Sune och författarna skötte också lucköppningen. Underbart!

1: The Holiday
Filmen handlar om Amanda (Cameron Diaz) och Iris (Kate Winslet), två kvinnor på olika sidor av jordklotet som båda har problem med kärleken. Amanda har precis dumpat sin otrogna pojkvän, och Iris har just fått sitt hjärta krossat av sin kollega. Genom internet tar de kontakt med varandra och väljer att byta hus under julhelgen. Amanda lämnar sin flashiga villa i Los Angeles för Iris söta lilla stuga utanför London. De båda möts av en varsinnig kulturkrock men när deras kärlekslösa och problemfria semester ska börja knackar kärleken på dörren, och diverse komplikationer tar olika sorters vändningar. En helt underbart mysig feelgood film!


5 kommentarer:

Anonym sa...

Dina Julfilmer suger!

Anonym sa...

Jaså? Då tycker jag att du bifogar din lista med julfilmer här istället?

Anonym sa...

5. Bwanes Kwansa plus uppföljare
4. Mahmouds hämd på Hannukah
3. Miracle in Derka Derkastan
2. Jakten på den heliga Koranen
1. Delad plats mellan Polisskolan och Gudarna måste vara tokiga, alla

Anonym sa...

LoL!
^_^

Polisskolan, hur kunde jag förbise den!?

Anonym sa...

Ja speciellt Polisskolan 7 uppdrag i Moskva, där du ser Christopher Lee som rysk polis och Ron Perlman som rysk skurk.